Interclub Ronde 6

Op zondag 19 januari stond de zesde ronde van de interclub op het programma. Daarin verloor KOSK 2 en komt het in vieze papieren te zitten.

KOSK 2 moest het opnemen in en tegen Zottegem 3. KOSK 2 had de punten meer dan nodig maar het duel begon niet goed. Zo verloor Frederik zijn en Michaël volgde zijn voorbeeld nadat hij een spook had gezien. Daarna deelde Alex de punten met zijn tegenstander waardoor de nederlaag dichterbij kwam. Michael leek echter op winst af te stevenen. Hij won een stuk maar gaf het enkele zetten later terug en kwam hij in een verloren stelling terecht. Zo kwam KOSK 2 op een onoverbrugbare 2,5 - 3,5 achterstand. Daarna kon KOSK 2 nog milderen met een knappe overwinning van Dimitri en Thomas. Door deze nederlaag zakt KOSK 2 naar de elfde plaats in het klassement en zullen ze moeten knokken om niet te degraderen.

KOSK 1 moest het in deze ronde opnemen in en tegen Zottegem 2. Dit duel begon met twee remises van Rabah en Benjamin. Nadien kwam KOSK 1 op voorsprong. Gert-Jan won zijn partij en nadien volgde Yen zijn voorbeeld. Toen Ruben de punten deelde met zijn tegenstander kwam KOSK 1 op een 1,5 – 3,5 voorsprong en was er nog een punt nodig om de match te winnen. Dirk verloor zijn partij en toen Steven zich plots mat liet zetten, werd het toch nog spannend. Tijs bleef als laatste over en toonde dat twee verbonden vrijpionnen beter waren dan een paard. Zo wint KOSK 1 dus met 3,5 – 4,5 van Zottegem 2. Dankzij deze overwinning klimt KOSK 1 naar de derde plaats in het klassement.

KOSK 3 moest het opnemen in en tegen Estaimpuis 1. In dit duel kwam KOSK 3 op voorsprong nadat Hugo zijn partij winnend afsloot. Daarna volgde een remise van Hekuran op het eerste bord. Storm kon daarna het eerste matchpunt veiligstellen door eeuwig schaak te geven. Hij deed dit niet en koos ervoor om verder te spelen op winst. Helaas maakte hij daarna een foutje en verloor hij zijn partij. Zo stond de stand terug in evenwicht en moest Roel voor de beslissing zorgen. Roel was een kwaliteit voor gekomen maar moest uiteindelijk herhaling van zetten toelaten. Zo spelen Estaimpuis en KOSK 2 dus 2 – 2 gelijk. Door dit gelijkspel blijft KOSK 3 op de derde plaats staan.

KOSK 4 moest het opnemen in en tegen Bredene 1. Daar deelden Rudy en Karel al snel de punten met hun tegenstander. Toen Brian zijn partij verloor was KOSK 4 op achtervolgen aangewezen en was het Glenn die een punt moest proberen in de wacht te slepen. Glenn moest risico nemen maar nam iets te veel risico waardoor hij zijn partij verloor. Zo verliest KOSK 4 met 3 - 1 van Bredene 1. Door deze nederlaag zakt KOSK 4 naar de zevende plaats in het klassement.

Tot slot moest KOSK 5 het opnemen tegen Bredene 2. KOSK 5 kwam hier op een 0 – 2 voorsprong nadat Danny en Joran hun partij wonnen. Bredene 2 kwam terug in de wedstrijd nadat Yixuan haar partij verloor. Lus zorgde echter voor de overwinning door de punten te delen met zijn tegenstander. Zo wint KOSK 5 dus met 1,5 – 2,5 van Bredene 2. Dankzij deze overwinning klimt KOSK 5 naar de negende plaats in het klassement.

De volgende ronde gaat door op zondag 2 februari 2020.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2020 Olivia & Michaël