Interclub Ronde 7

Op zondag 2 februari stond de zevende ronde van de interclub op het programma. Daarin deed KOSK 2 een goede zaak door te winnen van Mercatel 1.

KOSK 2 was teruggezakt naar de elfde plaats en had dringend punten nodig. In deze ronde was Mercatel de tegenstander. Op papier was Mercatel 1 iets beter maar KOSK 2 wou zijn huid duur verkopen. Het duel begon met een remise van Glenn in een complexe stelling maar daarna kwam KOSK 2 op voorsprong dankzij overwinningen van Alex en Michaël. Frederik zorgde voor het eerste matchpunt door ook de punten te delen met zijn tegenstander hoewel hij lange tijd gewonnen stond. Nadat Steven zijn partij verloor werd het nog even spannend maar Thomas zorgde voor de overwinning door zijn partij winnend af te sluiten. Zo wint KOSK 2 dus met 2 – 4 van Mercatel 1. Dankzij deze overwinning klimt KOSK 2 naar de zevende plaats in het klassement.

KOSK 1 zorgde opnieuw voor een stunt. Deze keer versloegen ze het sterkere Mechelen. Overwinningen van Rabah en Benjamin legde de basis van de overwinning. Na remises van Dirk, Yen en Ruben en nederlagen van Gert-Jan en Dimitri stonden de ploegen gelijk en lag het lot van de ploeg in de handen van Tijs. Hij had in de tijdsnoodfase een stuk gewonnen en liet de overwinning daarna niet meer schieten. Zo wint KOSK 1 dus met 3,5 – 4,5 van Mechelen 1. Dankzij deze overwinning klimt KOSK 1 naar de tweede plaats in het klassement.

KOSK 3 moest het in deze ronde opnemen tegen KGSRL 6. Op papier was KGSRL 6 iets sterker en dat liet zich ook voelen aan de borden. André kon nog stunten maar voor Hugo en Luc woog de tegenstand iets te zwaar. Tom deed nog zijn best om zijn partij te winnen maar hij moest vrede nemen met remise. Zo verliest KOSK 3 dus met 2,5 – 1,5 van KGSRL 6. Door deze nederlaag zakt KOSK 3 naar de vijfde plaats in het klassement.

KOSK 4 moest het in deze ronde opnemen tegen KGSRL 8. De vier spelers Olivier, Rudy, Brian en Patrick streden dapper maar geen van hen kon winnen. Alle vier de spelers deelden de punten met hun tegenstander. Zo spelen KOSK 4 en KGSRL 8 dus 2 – 2 gelijk. Door dit gelijkspel blijft KOSK 4 op de zevende plaats staan in het klassement.

Tot slot moest KOSK 5 het opnemen tegen Izegem 2. Hier bracht Storm KOSK 5 op voorsprong na een zege zonder veel moeite. Daarna bracht Izegem 2 de bordjes terug in evenwicht na een blunder van Luc. Gelukkig kon Joran de ploeg terug op voorsprong brengen na een mooie overwinning. Daarna kon Cedric de zege in de wacht slepen door eeuwig schaak af te dwingen. Zo wint KOSK 5 dus met 1,5 – 2,5 van Izegem 2. Door deze overwinning blijft KOSK 5 op de negende plaats staan in het klassement.

De volgende ronde gaat door op zondag 16 februari 2020.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2020 Olivia & Michaël